Alege OMV Petrom ca furnizor de energie sau gaze și beneficiază de prețuri plafonate, conform legislației actuale. OMV Petrom, liderul energetic din Europa de Sud-Est, oferă soluții complete pe lanțul energetic, de la extracția resurselor naturale până la furnizarea de energie electrică și gaze naturale. Pentru orice nelămurire apelează direct furnizorul la 0800 500 111.
Descopera oferta de energie de la Petrom
OMV Petrom e liderul energiei în Europa de Sud-Est, implicat pe tot lanțul de producție: de la extracția țițeiului și gazelor, rafinare și distribuție de carburanți, până la producția de energie electrică și furnizor de gaze și electricitate.
Ofertele de energie oferite de OMV PETROM
OMV Petrom - Metode de contact
Pentru orice întrebări sau asistență, OMV Petrom este aici să te ajute! Îi poți contacta ușor prin telefon, email sau prin corespondență la unnul din sedii.
Metoda | Detalii |
---|---|
|
|
| [email protected] |
|
|
|
|
Cine este OMV Petrom?
- Explorarea și producția de țiței și gaze
- OMV Petrom este prezentă în România, Bulgaria și Georgia. Obiectul de activitate este explorarea și producția de țiței și gaze naturale, atât pe uscat (onshore), cât și în largul mării (offshore), chiar și la mare adâncime.
- În România au 152 de zăcăminte comerciale, inclusiv două zăcăminte offshore de gaze naturale: Domino și Pelican Sud, aflate în perimetrul de explorare Neptun Deep.
- Rafinare și Marketing
- Rafinăria Petrobrazi transformă țițeiul în produse rafinate de calitate, cum ar fi benzină, motorină, combustibili pentru avioane și nave, și alte produse petroliere. Capacitate anuală de rafinare - 4,5 mil. tone
- Rețeaua Petrom de distribuție include 780 de stații (până în decembrie 2023), operate sub brandurile OMV și Petrom în patru țări din regiune.(România, Moldova, Bulgaria și Serbia)
- În 2023, OMV Petrom a furnizat aproximativ 40% din consumul de gaze naturale din România prin vânzările sale.
- Gaze și Energie electrică
- Se ocupă de vânzare de gaze și electricitate în România și în țările vecine. (Ungaria, Bulgaria)
- La Brazi, Petrom are o centrală electrică inaugurată în 2012, care este cel mai mare proiect privat de generare de electricitate construit de la zero în România.
- Prin centrala electrică de la Brazi, cu o capacitate de 860 MW, OMV Petrom poate acoperi până la aproximativ 10% din necesarul de electricitate al României.
- OMV Petrom SA este licențiat pentru furnizarea de gaze naturale în România din 1999, concentrându-ne în special pe consumatorii industriali, dar acoperind si pe cei casnici în ultimii ani.
- Proiecte axate pe reducerea emisiilor de carbon și zero emisii
- Se implementează două proiecte pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producția de hidrogen verde. Acesta se obține în instalații de electroliză, folosind energie din surse regenerabile și apă.
- Modernizarea infrastructurii pentru combustibil alternativ prin instalarea a 408 puncte de încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice în România, Ungaria și Slovacia.
- OMV Petrom accelerează tranziția către energie regenerabilă prin dezvoltarea unui portofoliu diversificat de proiecte de construcție a unui număr mare de parcuri fotovoltaice.
- OMV Petrom participă din mai 2021 în proiectul european ConsenCUS, ce explorează tehnologii noi pentru captarea și conversia dioxidului de carbon evacuat în produse chimice valoroase.
Cum arată contractul de furnizare cu OMV Petrom?
OMV Petrom este unul dintre principalii furnizori de energie electrică din România, oferind servicii de încredere și suport clienților săi. Dacă te gândești să închei un contract cu ei, este important să înțelegi termenii și condițiile acestuia.
Perioada contractuală a furnizorului OMV Petrom
🟢Contractul de furnizare a energiei electrice se încheie pentru o perioadă specificată în lunile stabilite. Este esențial să știi că data limită pentru încheierea contractului trebuie să fie cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de începerea efectivă a livrărilor.
Facturarea și Plata la OMV Petrom
🟢 Facturile pentru consumul de energie electrică se emit lunar și se trimit în format electronic (pdf) pe email sau prin poștă, conform modalității stabilite în contract.
🟢 Termenul de plată este de 15 zile calendaristice de la data emiterii facturii.
🟢 Modalitățile de plată includ virament bancar sau numerar la punctele de plată ale partenerilor bancari și non-bancari ai OMV Petrom.
Reziliere sau prelungire contract
🟢 Durata contractului poate fi prelungită doar cu acordul ambelor părți, consemnat printr-un act adițional.
🟢 Încetarea prestării serviciilor și a contractului, fie prin denunțare unilaterală, fie prin reziliere, se va face în conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr. 3/2022.
Garanții
🟢 Pentru a garanta obligațiile comerciale, cumpărătorul trebuie să prezinte o garanție în termen de maxim 5 zile calendaristice de la semnarea contractului.
🟢 Aceasta poate fi sub forma unei foi de vărsământ, numerar sau ordin de plată.
🟢 Valoarea garanției este echivalentă cu valoarea celei mai mari luni de consum, înmulțită cu 6 și adăugând TVA și alte taxe.
🟢 În cazul punctelor de livrare noi, se ia în calcul o estimare a consumului.
🟢 Garanția va fi returnată la încetarea contractului dacă nu există datorii restante.
Acceptarea ofertei
Oferta de furnizare se consideră acceptată dacă, în termenul de valabilitate, cumpărătorul transmite o confirmare scrisă la adresa de email comunicată de OMV Petrom. Este important să răspunzi la timp pentru a te asigura că oferta este valabilă și contractul poate fi încheiat.
Factura electronică la OMV Petrom
Ca să primești facturile și notificările prin e-mail de la OMV Petrom SA, fără a mai fi nevoie să ajungă la tine în format fizic prin curier, trebuie să completezi un document pus la dispoziție pe site-ul furnizorului și anume Acord corespondență e-mail cu datele personale și adresa de email pe care vei primi factura și eventuale comunicări din partea Petrom. Odată completat și semnat documentul îl trimiți la adresa [email protected].
Cine sunt clienții OMV Petrom?
OMV Petrom își concentrează activitatea pe mai multe segmente de piață:
- Consumatorii îndustriali - De la mari companii care utilizează cantități imense de gaze pentru producție, până la întreprinderi mici și mijlocii din diverse domenii precum hoteluri, industria alimentară și servicii.
- Consumatorii casnici - Din 2022, OMV Petrom furnizează gaze naturale și către clienții casnici. Acest lucru înseamnă că și tu poți beneficia de serviciile lor pentru a-ți încălzi casa sau pentru a-ți alimenta aparatele pe gaz.
Documente necesare pentru a încheia un contract de furnizare cu OMV Petrom?
- Copie după buletin
- Adresa și Codul Locului de Consum (POD)
- Declarație pe propria răspundere privind deținerea unui drept locativ și absența litigiilor locative pentru spațiul solicitat în contract
- Prognoza de consum lunar și acord scris pentru acces la datele de consum pentru fiecare loc de consum
- Acord final persoană fizică pentru acces la datele de consum
De ce să alegi OMV Petrom?
- Fiabilitate - Cu o experiență vastă și un procent semnificativ din piață, OMV Petrom este un furnizor de încredere care poate asigura continuitatea furnizării de gaze naturale.
- Acoperire Largă - Activează nu doar în România, ci și în țările vecine, ceea ce înseamnă că își optimizează constant activitățile și își extinde amprenta pentru a valorifica noi oportunități.
Dacă ești interesat să devii client OMV Petrom, procesul este simplu. Trebuie doar să contactezi compania pentru a discuta despre nevoile tale și pentru a obține o ofertă personalizată. Pentru a-ți face o idee despre cum arată contractul consultă variantele puse la dispoziție pentru consumatorii casnici:
Metode de înregistrare a reclamațiilor sau sesizărilor la OMV Petrom
Solicitările pot fi realizate:
- În scris: Pe hârtie, email sau online
- Pe suport de hârtie - Descarci formularul de plângere, il completezi și semnezi și îl trimiți fie
prin email la: [email protected]
prin Poștă la adresa - OMV Petrom Divizia Gaze și Energie, Str. Coralilor nr. 22, sector 1, București
prin Fax la: : +40 21 40 60 421 - Online - Intri pe pagina dedicată reclamațiilor pe site-ul petrom și completezi cu datele tale.
- Pe suport de hârtie - Descarci formularul de plângere, il completezi și semnezi și îl trimiți fie
- Prin telefon: Utilizând numărul dedicat disponibil în cadrul companiei - 0800 500 111
Harta stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice OMV Petrom
Harta stațiilor de încărcare electrice ale OMV Petrom va ajunge la finalul anului la 1.000 de puncte de încărcare în România, devenind astfel lider de piață în regiune.
OMV Petrom își reduce amprenta de carbon prin proiecte de energie verde, recent achiziționând 50% din trei proiecte fotovoltaice de 130 MW și a preluat integral Renovatio Asset Management, care deține cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte, vizând extinderea la 650 până în 2026.
La sfârșitul anului trecut, OMV Petrom opera o rețea de 270 de puncte de încărcare, dintre care 120 erau proprii, iar restul erau dezvoltate în parteneriat, amplasate în benzinăriile OMV și Petrom.
Neptun Deep: Un proiect ambițios OMV Petrom pentru viitorul energetic al României
Proiectul Neptun Deep reprezintă una dintre cele mai mari oportunități pentru România în ceea ce privește producția de gaze naturale. Acest proiect ambițios, situat în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, promite să aducă numeroase beneficii economice și energetice țării noastre.
Dacă vrei să vezi exact cum se va realiza acest proiect, să descoperim împreună ce înseamnă Neptun Deep și cum va influența viața fiecăruia dintre noi.
- Ce este Neptun Deep? Neptun Deep e o zonă în Marea Neagră, cam la 160 km de țărm, cu o suprafață de 7.500 km². Aici, OMV Petrom și Romgaz, fiecare cu 50% din drepturile de explorare și exploatare, lucrează împreună să scoată gaze naturale din adâncurile mării. Au început explorarea în 2008, cu foraje și seisme, găsind astfel actualele zăcămintele Domino și Pelican Sud.
- Beneficiile Economice
- 🟢 Venituri Bugetare - Proiectul Neptun Deep are potențialul de a genera aproximativ 20 de miliarde de euro în venituri bugetare pentru România.
- 🟢 Locuri de muncă - Se estimează că proiectul va crea și menține aproximativ 9.000 de locuri de muncă. Aceste joburi vor acoperi diverse domenii, de la inginerie și construcții, până la logistică și administrare.
- 🟢 Valoare economică adăugată - Cu o valoare economică adăugată estimată la 40 de miliarde de euro, Neptun Deep va stimula economia națională și va atrage investiții în industrii conexe.
- Beneficiile Energetice
- 🟢 Securitatea energetică - Producția estimată de aproximativ 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale va transforma România în cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană. Acest lucru va asigura o aprovizionare constantă și sigură cu gaze naturale pe termen lung.
- 🟢 Tranziția energetică - Gazele naturale din Neptun Deep vor contribui la tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon. Utilizarea gazelor naturale ca sursă de energie mai curată va sprijini eforturile de reducere a emisiilor de CO2.
- 🟢 Producție de hidrocarburi - Proiectul va stimula semnificativ producția de hidrocarburi a României, schimbând ponderea gazelor naturale în mixul energetic național la 70%, față de 50% în prezent.
- Primii metri cubi de gaze naturale din Neptun Deep sunt așteptați să fie extrași și livrați în rețeaua națională în 2027. Acest proiect transformator nu doar că va spori securitatea energetică a României, dar va genera și o creștere semnificativă a profiturilor, sprijinind astfel investițiile în afaceri cu emisii reduse și zero de carbon.