Ce presupune procesul de schimbare titular contract la Electrica Furnizare online?

Updated on
min reading
logo Electrica Furnizare langă o femeie ce semnează contract

Schimbarea titularului unui contract de furnizare se face în situațiile schimbării parțiale sau totale a identității clientului, preluării prin cumpărare, moștenire, donație a unei locuințe sau a unui spațiu deja racordat, fără a fi necesare modificări ale instalației electrice sau de gaze naturale.

Când este necesar să începi procesul de schimbare titular contract la Electrica?

Ca să eviți eventual întreruperi de servicii sau să nu ai parte de  surprize la factura Electrica Furnizare, este necesar și util ca atunci când schimbi domiciliul fie că  te-ai mutat într-o casă nouă sau ai devenit recent proprietar să schimbi titularul contractului de energie electrică și gaz pe numele tău. 

  • Locuință nouă - Când te muți într-o locuință nouă și vrei să închei contractele pe numele tău.
  • Vânzarea unei proprietăți - Proprietarul actual trebuie să informeze furnizorii și să rezilieze contractele existente. Este recomandat să ai acces la ultima transmitere a indexului.
  • Schimbare locuinței când ești chiriaș - În cazul în care locuința este închiriată, schimbarea poate necesita acordul proprietarului.

Cum realizezi schimbare titular contract Electrica furnizare online?

  1. Contactezi Electrica Furnizare 
  2. Completezi documentele și le trimiți furnizorului

Acte necesare schimbare titular contract Electrica Furnizare

Pentru o locuință veche cu contract anterior

Pentru o locuință nouă sau fără contract anterior

Schimbare titular contract Electrica Furnizare online dacă ești chiriaș

Dacă stai în chirie este cel mai indicat să faci trecerea contractului Electrica Furnizare pe numele tău.

De ce? în primul rând poți beneficia de cele mai mici prețuri plafonate în funcție de situația și consumul tău și mai apoi pentru că deții controlul asupra consumului și cheltuielilor tale privind energia.

Cum? Dacă ești chiriaș și vrei să schimbi titularul contractului de energie electrică pe numele tău, trebuie să completezi o cerere, să depui o declarație pe propria răspundere că ai dreptul de a locui în acel spațiu și să prezinți actul de identitate. Declarația poate înlocui un contract de închiriere vizat de ANAF. Astfel, poți avea contractul pe numele tău și beneficia de avantajele legale, evitând problemele cu proprietarul.

Reziliere schimbare titular contract Electrica Furnizare online

Ai vrut să fi titular pe contractul de energie, ai început procesul de schimbare, dar te-ai răzgândit și ai vrea să te retragi din contractul de furnizare energie electrică. Nu-ți face griji, e mai simplu decât crezi! Ai dreptul de a te retrage din contract în termen de 14 zile de la semnare, fără a fi nevoie să dai vreo explicație.

  1. Anunți Electrica Furnizare Folosești formularul de retragere din contract pe care poți să-l transmiți:
    • Online, prin intermediul formularului de contact - momentan acest serviciu nu este disponibil fiind în mentenață
    • Prin poștă - la adresa: Șos. Ștefan cel Mare nr. 1A, București sector 1, cod poștal 011736, către Societatea ELECTRICA FURNIZARE SA
    • Prin e-mail - [email protected]
    • Prin fax - 0372778528
  2. Trimiți solicitarea la timp E important să trimiți solicitarea înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile și ca solicitarea să fie clară. Dacă alegi varianta online, vei primi o confirmare prin e-mail că am primit cererea ta.
  3. Ce se intâmplă după? - Dacă ai început deja să folosești serviciul de furnizare energie în această perioadă de 14 zile, va trebui să plătești pentru energia consumată până la data la care încetează contractul. Nu-ți face griji, Electrica Furnizare îți va comunica exact ce sumă ai de plată.

Schimbare titular contract Electrica Furnizare online în caz de deces

Atunci când ai semnat un contract cu furnizorul tău de energie, acesta este legat de persoana care l-a semnat, adică titularul. Acum, când titularul decedează, apar unele lucruri de rezolvat, dar nu ți fă griji, totul poate fi rezolvat cu ușurință. În primul rând, orice succesor al titularului (adică cineva care moștenește sau are drepturi legale asupra lucrurilor lui) poate prelua contractul. Tot ce trebuie să faci este să anunți furnizorul în termen de 30 de zile de la deces și să pregătești câteva documente:
 o copie a actului de identitate al celui care preia contractul
 un document care să dovedească că ai drepturi asupra locului unde se face consumul de energie electrică
 un document care să ateste că ești succesorul legal al defunctului


Dar ce se întâmplă dacă nu ai actul definitiv de proprietate asupra locuinței? Ei bine, furnizorul poate să-ți ofere un contract temporar, valabil maxim un an, până la stabilirea legală a situației.
Și acum, despre garanții. Dacă nu ai actul definitiv de proprietate, furnizorul poate cere anumite garanții până la obținerea acestuia. Nu vă faceți griji, aceste garanții se vor restitui după ce totul este clarificat.


Dar ce se întâmplă dacă nu rezolvi toate aceste aspecte? Ei bine, furnizorul este obligat să întrerupă furnizarea de energie electrică. Dar nu vă faceți griji, veți primi un preaviz cu 15 zile înainte de aceasta, iar puteți solicita consultanță la centrele de relații cu clienții.
Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să contactezi furnizorul tău de energie de pe piața din România sau poți să mergi la cel mai apropiat centru de relații cu clienții.